Program 2021


”EKOFILOSOFI HANDLAR OM ATT SÖKA FÖRSTÅELSE FÖR DET SOM PÅVERKAR JORDENS FRAMTID OCH MÄNNISKANS VÄRDIGHET” 


Pga. situationen med Covid är vi lite begränsade i vad slags aktiviteter vi kan ha, och mer än vanligt är förlagt till samlingar på Zoom. Här är lite info om våra aktiviteter i år.

Forum för ekofilosofi

En eller två kvällar i månaden anordnar vi Zoom-möten med föreläsningar och/eller samtal om frågor som rör jordens framtid och människans värdighet. Du kan delta aktivt eller bara lyssna var du än bor. 

Läs mer under fliken Forum för ekofilosofi.

Ekofilosofiska verkstäder

Vår och höst ordnar vi samtal under olika teman i Älvsjöhyttan i Bergslagsmiljö och i år planerar vi också en träff i Bohuslän (allt med förbehåll för Covid-epidemin).

Läs mer under fliken Verkstäder, eller ta kontakt med Pia Skoglund (076-81 73 705, pia.alvsjohyttan@gmail.com).

 

Bokcirkel i sommar

I sommar ska vi ha en ekofilosofisk bokcirkel på Zoom, där vi läser noveller (och kanske en bok eller två) av Flannery O´Connor. Poängen är att diskutera hur hennes litteratur och sätt att se på världen kan hjälpa oss att fördjupa de ekofilosofiska frågorna om Jordens framtid och människans värdighet.

Vi träffas på Zoom tisdagar och läser en eller två noveller varje vecka. Första samling är 22 juni och det är fritt att delta i så många samlingar du har lust och möjlighet till.
Vi börjar med hennes novellsamlingar "En bra karl är svårt att hitta" och "Allt som stiger måste stråla samman".

Vi hoppas så många som möjligt vill vara med! Hör av dig till styrelsen@ekofilosofi.se så skriver vi upp dig på listan.

Sommarsamtal i Svågadalen, 30/7-1/8

Under några sommardagar i Svågadalen i Hälsingland samtalar vi i naturnära miljö om några av ekofilosofins centrala frågor. Läs mer under fliken Sommarsamtal 2021.

Anmäl dig i dag till styrelsen@ekofilosofi.se.NYTT FÖR I ÅR

Nytt för i år är att du, som medlem, kan delta i alla dessa aktiviteter UTAN AVGIFT (ev. kost og logi tillkommer). Läs mer under fliken Bli medlem.


Har du förslag på aktiviteter du skulle vilja se i föreningen?

Ta kontakt med vår infogrupp, info@ekofilosofi.se. Vi vill gärna höra från dig!


Underordnade sidor (1): Sommarsamtal