Program 2019


På grund av krav från Kammarkollegiet på resegaranti arrangerar föreningen inte längre några resor.
För dig som fortsatt vill resa med ett ekofilosofiskt perspektiv så arrangeras resor i föreningens anda fortsättningsvis av Sofiresor.
Reseledare där är välkända ekofilosofer som Pontus Örtendahl, Mikael Jedhamre och Anna-Lena Bohlin.
Se hela reseprogrammet och uppdaterad information på www.sofiresor.seEkofilosofisk verkstad 18-20 oktober i Älvsjöhyttan

Tema: Kunskap i en osäker tid

På höstens verkstad tar vi upp temat från sommarens inställda akademi. Vi tycker att kunskapsfrågan är central i en tid då sociala och ekologiska problem skapar oro och osäkerhet hos många. Det ställs krav på ställningstagande och handling. Förslagen kommer från skilda håll och pekar i skilda riktningar. Vi vet att något måste göras – men varför gör det så lite? Det verkar finnas ett stort glapp mellan den kunskap vi har och handling.

I detta glapp uppstår många frågor runt kunskap: Vilken kunskap behöver vi för att förstå och ta oss an tidens utmaningar? Hur påverkar kunskap våra handlingar och relationer till världen – och tvärtom? Kan kunskap bidra till mening, engagemang och delaktighet? Hur?  Vilken kunskap?

Ingen förkunskap behövs för att delta på verkstaden. Verkstaden är lämplig för alla som är nyfikna på sina egna och andras tankar och frågeställningar. Våra samtal kommer som vanligt att utgå från deltagarnas medtagna funderingar.  Det gemensamma, ordnade och lyssnande samtalet är grunden i våra verkstäder och vi kommer också att ta del av några korta föreläsningar.

Ta alltså med en egen – gärna halvfärdig - fundering till verkstaden så hjälps vi åt att ge den uppmärksamhet och se vart den tar vägen.          
Innan verkstaden kommer vi att lägga ut tips på saker att läsa, titta på, lyssna på.

Vi hjälps åt att laga mat.

Vi träffas fredagen den 18 okt kl 16.00 och avslutar vid lunchtid den 20e okt.

Avgiften är 800:- (för medlemmar 700:-). I detta ingår, förutom seminariesamtal och föreläsningar, även kost och logi. Avgiften betalas på plats; kontant eller via Swish.

Anmälan: Senast den 10 oktober till info@ekofilososofi.se  Bäst är om du anmäler dig så tidigt du kan. Vi har mycket begränsat med platser (max 8-10) så platserna kan ta slut innan sista anmälningsdatum.

För mer info: pia.alvsjohyttan@gmail.com eller 0768 173705

Vill du läsa något redan nu så finns det en intervju från Fria tidningen/Syre med Linda och Pia. Länken finner du på www.ekofilosofi.se   startsidan. På samma hemsida hittar du också  artiklar och lästips.

Välkommen till höstverkstad 2019!

Pia o Viktoria


Comments