Startsida

Välkommen till föreningen för ekofilosofi!

Ek
ofilosofi handlar om jordens framtid och människans värdighetMed en bred filosofisk ansats undersöks miljöfrågornas kulturella rötter. Föreningens syfte är att vara en mötesplats för personer som är intresserade av ekofilosofiska frågeställningar, sprida information om ämnet ekofilosofi och för att bidra till att lyfta ekofilosofiska perspektiv i samhällsdebatten. Verksamheten innefattar kurser, studieresor och träffar. 
Alla medlemmar är välkomna att bidra till föreningens verksamhet som vänder sig till intresserade från hela landet. Läs mer om själva det ekofilosofiska och föreningen på flikarna ovan.


Sommarsamtal 2020

I sommar ska vi ha ekofilosofiska samtal på Zoom, sex måndagar kl. 19-20.30, med början 29 juni. Varje vecka har vi ett nytt tema, som introduceras av en samtalsledare, som också leder diskussionen efteråt.
Det är möjligt att delta alla sex kvällar, men också bara en eller två. Det bestämmer du själv.

Program:
29/6 - Pontus Örtendahl, ”Är pi vackrare än en solnedgång?”
6/7 - Mikael Jedhamre, ”Mångfald och fest”
13/7 - Linda Ellegaard Nordström, ”Det oförutsägbara”
20/7 - Hans Kvarnström, ”Hur kommer det sig att vi kan förstå varandra?”
27/7 - Viktoria Deeb Klint, ”Religion och andlighet”
3/8 - Pia Skoglund, ”Frihet”

Vad behöver du för att vara med?
Du måste ladda ned Zoom (på dator eller telefon) och skicka ett mejl till mikael.jedhamre ( a ) gmail.com med din mejladress (som du använder för att logga in på Zoom). Så lägger vi dig till på listan av deltagare, och skickar ut inbjudan till samtal varje måndag. Så är det upp till dig när och hur många gånger du vill delta.

Poängen med kvällarna är att träffas, samtala och hitta ekofilosofiska perspektiv på frågor, mer än att komma fram till svar. Så inga förkunskaper är nödvändiga (kanske är det t. o. m. bättre utan).

Vi hoppas det kan leda till spännande samtal i sommarvärmen!
Ha en fin sommar!
Hälsar,
Styrelsen
Föreningen för ekofilosofiEkofilosofisk Tidskrift 2020 

Nummer 4 av tidskriften är äntligen här!

I år är temat Mötet. I numret kan du bla. läsa om Et møte med Budalen og Sigmund Kvaløy Setreng av Jon Solem, Ett möte med gestaltterapin av Helmuth von Klingenberg och Samtal med en mer-än-mänsklig värld av Mikael Jedhamre. Samt texter av Linda Ellegaard Nordström, Viktoria Deeb Klint, Trond Gansmo Jakobsen, Hans Kvarnström och Pia Skoglund. 

Du kan beställa tidskriften genom att betala 94 kr (50 kr för tidskriften och 44 kr för porto) som sättes in på föreningens bankgiro 5438-6925Är man bosatt  i utlandet är portot 66 kr och totalpriset 116 kr per utgåva.

Som medlem får du tidskriften utan kostnad.

Studieresor

Föreningen samarbetar med Sofiresor, som är en självständig och av föreningen oberoende researrangör som drivs av Eva och Pontus Örtendahl. Sofiresor arrangerar resor både med anknytning till ekofilosofi och till kultur, historia, natur och filosofi. Pontus organiserade och ledde under trettio år flertalet av de resor som ingick i universitetskurser i ekosofi/ekofilosofi.

Vill du veta mer om Sofiresor och reseprogrammet för innevarande och nästkommande år gå till sofiresor.seMedlemsavgift 2020

Glöm ej att betala in medlemsavgiften för 2020 och ta del av våra arrangemang och tidskrift. 

Betala 300kr till bankgiro 5438-6925 och skriv  medlemsavgift + vilket år det gäller, ditt namn, postadress, mejladress och telefon. Om du är ny medlems, skicka samtidigt ett mejl till info(a)ekofilosofi.se och skriv att du är ny medlem och vill bli tillagd på e-postlistan.Har du idéer om vad du vill ska hända i föreningen? 

Hör av dig om du har egna förslag eller synpunkter på föreningens verksamhet. Verksamheten bygger på att initiativ kommer från medlemmarna. Du måste inte kunna allt, vi hjälps åt! 
Hör av dig till styrelsen om du har en idé.
Du är varmt välkommen att bidra!