Startsida

Välkommen till föreningen för ekofilosofi!

Ek
ofilosofi handlar om jordens framtid och människans värdighetMed en bred filosofisk ansats undersöks miljöfrågornas kulturella rötter. Föreningens syfte är att vara en mötesplats för personer som är intresserade av ekofilosofiska frågeställningar, sprida information om ämnet ekofilosofi och för att bidra till att lyfta ekofilosofiska perspektiv i samhällsdebatten. Verksamheten innefattar kurser, studieresor och träffar. 
Alla medlemmar är välkomna att bidra till föreningens verksamhet som vänder sig till intresserade från hela landet. Läs mer om själva det ekofilosofiska och föreningen på flikarna ovan.


Förståelserum, nr 2 2021


Årets andra ekofilosofiska tidskrift är ute!

Förståelserum nr 2 2021 har tema: "Klimatkris eller kulturkris?", och här kan du läsa artiklar av bl. a. Helene Wiberg, Pontus Örtendahl, Mikael Jedhamre och Anna-Lena Bohlin.

Föreningens medlemmar får tidskriften gratis. Alla andra är hjärtligt välkomna att köpa lösnummer, eller bli medlem så får de tidskriften på köpet. Vi önskar god läsning och hoppas att det leder till spännande samtal och diskussioner!


Ekofilosofisk verkstad

22-24 oktober blir det verkstad i Älvsjöhyttan. Tema och mer info följer på mejllistan och under fliken "Verkstäder". Alla är hjärtligt välkomna!


Forum för ekofilosofi

Vi startar upp Forum för ekofilosofi igen 5 oktober kl. 19Vi samlas och diskuterar nya, spännande teman och försöker finna ut hur vi kan fördjupa frågorna med hjälp av ekofilosofi.

Vi har två samlingar om ett nytt tema varje månad. Första samlingen är ett föredrag, med möjlighet att ställa frågor till föredragshållaren. Andra samlingen har vi samtal, för att diskutera vidare frågor som togs upp gången innan.

Alla är välkomna att delta i Forum för ekofilosofi, medlem eller icke-medlem. Det är gratis, och vi vill gärna se så många av er som möjligt - både nya och gamla ekofilosofer.
Poängen med samlingarna är att träffas, samtala och hitta ekofilosofiska perspektiv på frågor, mer än att komma fram till svar. Så inga förkunskaper är nödvändiga (kanske är det t. o. m. bättre utan).

Läs mer under fliken Forum för ekofilosofi.Bokcirkel i höst

I höst ska vi ha en ekofilosofisk bokcirkel på Zoom. Poängen är att diskutera hur litteratur och sätt att se på världen kan hjälpa oss att fördjupa de ekofilosofiska frågorna om Jordens framtid och människans värdighet.

Vi träffas på Zoom ett par gången i månaden och läser ett par kapitel till varje gång. Första samling är 17 augusti och det är fritt att delta i så många samlingar du har lust och möjlighet till.

Vi hoppas så många som möjligt vill vara med! Hör av dig till styrelsen@ekofilosofi.se så skriver vi upp dig på listan.


Medlemsavgift 2021

Glöm inte att betala in medlemsavgiften för 2021 och ta del av vår verksamhet gratis, samt få tidskriften (4 ggr/år) gratis. 

Sätt in 250 kr på föreningens bankgiro 5438-6925 (eller Swish 1230890764) och skriv "Medlemsavgift + vilket år det gäller, ditt namn, postadress, mejladress och telefon". 

Om du är ny medlem, skicka samtidigt ett mejl till info@ekofilosofi.se och skriv att du är ny medlem och vill bli tillagd på vår e-postlista.


Har du idéer om vad du vill ska hända i föreningen? 

Hör av dig om du har egna förslag eller synpunkter på föreningens verksamhet. Verksamheten bygger på att initiativ kommer från medlemmarna. Du måste inte kunna allt, vi hjälps åt! 
Hör av dig till styrelsen om du har en idé.
Du är varmt välkommen att bidra!